Atasi Gout dengan supplement Shaklee

Kali ni mau share pasal Gout. Kebanyakan keluarga saya ada Gout. Bila sakit Gout mereka menyerang ada yang sampai tidak dapat berjalan pun... mari kita baca apa itu Gout.

Apakah Penyakit Gout?


Gout ni adalah keadaan dimana berlakunya keradangan yang menyebabkan kesakitan di bahagian tendon, sendi dan berlakunya pembengkakan. Sendi metatarsal-phalangeal di tapak kaki adalah tempat paling biasa terjadi Gout.

Gout boleh jadi biasa, boleh jadi sebagai tanda penyakit-penyakit lain seperti batu karang, urate nephropathy dan tophi. Ini disebabkan oleh tahap asid urik dalam darah yang terhablur dan disimpan di sendi tendon dan tisu disekelilingnya


Gambarajah nya seperti di bawah ini:
Apakah punca Gout?


Gout ni boleh disebabkan beberapa faktor. Antaranya sebab faktor genetik (keturunan), pemakanan dan masalah buah pinggang.


Gout juga adalah dikelaskan sebagai sebahagian dari penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik yang berkumpul di bahagian sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi terutamanya di bahagian kaki dan mengakibatkan kesakitan.


Bila asid urik di mendap, lama-kelamaan akan jadi hablur garam. Hablur ni lah yang mencetuskan rasa sakit sendi tu.Apa makanan yang menyebabkan Gout?


Pengambilan makanan berprotein tinggi seperti makanan laut, kekacang, daging merah dan daging organik tinggi pruine boleh mencetuskan Gout. Pemecahan purine dalam makanan ni lah yang menyebabkan gout sebab purine ditukarkan ke dalam bentuk asid urik semasa metabolisma tisu rosak dan ketika tisu koyak.


Satu kajian yang dijalankan mendapati mereka yang mengambil daging merah dan makanan laut secara kerap mempunyai 50% lebih potensi mendapat penyakit Gout


Cara mengatasi Gout?


Terdapat beberapa kaedah untuk mengatasi masalah penyakit Gout ini. Antaranya;


📍 Mengamalkan diet rendah purine. Pengambilan sederhana makanan yang mengandungi purine dan berprotein tinggi seperti organ dalaman, bilis, sardin, telur ikan, kekacang, lemak haiwan, asparagus, bunga kobis, cendawan dan yis

📍Ceri dan strawberi dikatakan mampu mengurangkan asid urik

📍Minum air dengan kadar yang banyak untuk membantu proses penyingkiran asid urik

📍Kawal berat badan BersenamApakah supplemen yang dicadangkan untuk membantu pesakit Gout?
VIVIX
✔ALFAFA
✔OMEGA GUARD
✔PERFORMANCE DRINK

VIVIX - Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel.


ALFAFA - Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yg banyak utk tujuan detox


OMEGA GUARD - Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit


PERFORMANCE DRINK - Memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.Bagaimana pula dengan pengambilan Vitamin  C?


Pesakit Gout boleh mengambilVitamin C. Namun secara sederhana dan tidak berlebihan.


Vitamin C adalah uricosuric semulajadi yang bermakdus bahawa ia membantu buah pinggang menyingkirkan asid urik.


Vitamin C juga adalah asid askorbik. Jika diambil berlebihan boleh menyebabkan air kencing menjadi lebih berasid yang boleh meningkatkan risiko penyakit batu karang


Sebaiknya pengambilan vitamin C untuk pesakit gout adalah didalam dos 500mg hingga 1000mg sahaja sehari. Jika perlukan dos lebih, bincanglah dengan doktor anda terlebih dahulu.

Bagaimana untuk mendapatkan supplemen ini?

Jika anda ingin mencuba kombinasi set gout ini anda boleh hubungi/whatApp saya 011.1514.8693 Sleyviana Ruth
SID 967721

Jika anda ingin membeli Vivix anda boleh membuat pembelian sendiri dengan menggunakan debit/kad kredit.

KLIK LINK DIBAWAH


Comments

Popular posts from this blog

Resepi Kuih Seri Ayu

Resepi Ambuyat

YOUTH Shaklee Skincare Viral!!